Astronautenkamp Technologiebende Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

ASTRONAUTENKAMP - KROKUSVAKANTIE 2021 - TECHNOLOGIEBENDE
Hoe ziet het leven van een astronaut eruit en wat is er nodig om een maanbasis te bouwen? Ga op ruimtemissie in de Cosmodrome. (voor kids van 8 tot 12 jaar)

Maandag: “Hoe word ik een astronaut?”
Wat moet je allemaal kunnen om een job als astronaut te krijgen? Wie waren onze voorgangers? En doen astronauten gekke dingen voor ze gelanceerd worden? Dit kom je allemaal te weten op onze eerste kampdag. Zorg dat je fit en uitgeslapen bent, want onze medische keuring en de kennistest zijn niet te onderschatten! Als afsluiter van dag 1 starten we ook met het maken van onze eigen ruimtehelm.

Dinsdag: “Een luilekker leven op de maan!”
Hoe denk je dat leven op de maan eruit ziet? Kan ons lichaam die microzwaartekracht aan? Gaan we ook een pintje op café kunnen drinken of gaan we eerder in een donker hol onder grond moeten wonen? Dat kan jij vandaag bepalen wanneer je je eigen maanbasis ontwikkelt. We leren waar we allemaal rekening mee moeten houden en waar ons eten en drinken vandaan komt. We sluiten de dag af met het bouwen van een zonneoven, aangezien zonlicht op de maan de belangrijkste energiebron is.

Woensdag: ”Help, ik heb niks om aan te trekken!”
We starten de dag in onze 360° filmzaal waar we samen naar **** gaan kijken (shhht het is nog een verrassing!). Na de film gaan we onze eigen atmosfeer onder de loep nemen. Maar wat moeten we doen als die beschermlaag wegvalt? Is een ruimtepak voldoende? Waaruit bestaat dat pak dan en moeten astronauten het altijd dragen? Na afloop gaan we aan de hand van een quiz nog eens kijken wie ons topteam wordt en werken we verder aan onze ruimtehelm.

Donderdag: “Robotten, vriend of vijand”
Soms kunnen we er als astronaut niet geraken en dan moeten we vertrouwen op robotten. Het is daarom handig om ook wat van techniek af te weten. Tijd dus om te leren programmeren! Met Lego WeDO 2.0 gaan we eerst onze robot bouwen om hem daarna te programmeren. Als dat gelukt is, werken we weer verder aan onze helm en beginnen we met de jetpack.

Vrijdag: “Een astronaut met een missie”
Op de laatste kampdag laten we ons opnieuw verrassen met een 360° film. Wat opvalt is dat astronauten allemaal een space patch dragen, maar wat is dat juist en wie is ermee begonnen? We gaan er een paar bekijken zodat er voldoende inspiratie is om een eigen space patch te ontwerpen, het laatste onderdeel van onze uitrusting! Als kers op de taart krijgen alle astronauten in spe hun diploma tijdens een officiële diploma-uitreiking waar iedereen welkom is!!

PRAKTISCH
- voor kinderen van geboortejaar 2009 t.e.m. 2012
- elke dag van 9 tot 12u
- € 45 per deelnemer
- inschrijven kan hier.
- Korting voor houders van het VT-statuut is voorzien. Wend je tot de inschrijvingsbalie of kassa voor meer info. Als het ziekenfonds je dit heeft toegekend op basis van de gestelde voorwaarden, eindigt je kleefbriefje van het ziekenfonds op een 1. Je hebt dan recht op 50% korting.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 45,00
Basistarief: 45,00 €

Waar

Cosmodrome Kattevennen

Organisatie

Kattevennen - Cosmodrome

Filter op categorie