Opvang

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021 10.52 u.
Als werkende ouder is het niet altijd even gemakkelijk om je werkuren af te stemmen op het start- en einduur van de school. Steeds meer Genkse ouders maken daarom gebruik van buitenschoolse kinderopvang voor en na de schooluren. Deze opvang is er natuurlijk ook voor jouw kind.

Het opvangsysteem in Genk is een samenwerking tussen het stadsbestuur, de scholen en de opvangorganisaties. Daarom worden de taken ook onder deze partners verdeeld:

> Heb je maar korte opvang nodig? Dan is er voor maximum één uurtje opvang georganiseerd in en door de school.

> Heb je langer dan een uur opvang nodig? Dan is er opvang van 7 uur tot minstens 18u30, ook tijdens schoolvrije dagen en vakanties. Deze opvang is voor meerdere scholen gecentraliseerd op één locatie per stadsdeel. De kinderen worden door de begeleiders van de opvang naar de school gebracht in de ochtend en weer opgehaald in de namiddag.

Heb je zelf ook nood aan voor- of naschoolse opvang of heb je niemand die je kind kan opvangen tijdens de vakanties? Surf naar https://www.genk.be/5-dingen-die-je-moet-weten-over-de-buitenschoolse-kinderopvang-in-genk voor meer informatie!