2021: Kinderrechten

De corona pandemie heeft het Junior Team ook in 2021 niet afgeschrikt. Deze jongeren werkten aan aanbevelingen rond kinderrechten.

Dit zijn ze!

  1. De Cosmogolem gebruiken als middel om kinderrechten bekender te maken. Een Cosmogolem-wandeling uitstippelen of een gezelschapsspel ontwikkelen zodat de boodschap van de Cosmogolem beter kan worden verspreid.
  2. Een speelmobiel die van wijk naar wijk trekt om meer kinderen de kans te geven hun talenten te ontdekken en buiten te spelen. De Speel’Bus van Campus O3 bijvoorbeeld vernieuwen en met verschillende materialen vullen. De kinderen naar buiten trekken en hen talenten laten ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze die hadden.
  3. Jongeren overtuigen om gezonder te eten. Informatie is heel belangrijk en met een veggiekar – zoals een ijswagen, maar dan met groentjes – kan je gezonde voeding tot bij iedereen brengen.
  4. Een veiliger gevoel creëren bij ouders zodat we meer kunnen spelen op speelterreintjes in de buurt. Door georganiseerde activiteiten komen ouders mee en zien ze hoe het op de pleintjes echt is.
  5. Mentaal welbevinden van kinderen en tieners aanpakken door op school dingen te organiseren zoals leuke activiteiten tijdens de speeltijd en momenten in de klas om bij te praten en elkaar beter te leren kennen.
  6. Kortingen op activiteiten voor kinderen en tieners bekender maken. Er zijn er immers al heel wat, zoals de G10-tienerpas, maar ze zijn te onbekend bij kinderen en hun ouders.