Aanbod bekendmaken

Straal openheid uit

Onbekend is onbemind. Maak dus werk van jullie bekendheid. Je hoeft er geen duur marketingbureau voor in te huren. Laat wat jeugdwerkcreativiteit bruisen en zoek naar manieren om je werking in de kijker te plaatsen. Verlaat bijvoorbeeld het vaste terrein en trek eens de wijk in om je activiteit te doen. Zo krijg je wat zichtbaarheid. Mensen zien dan hoe het er bij jullie aan toe gaat.

Geef mogelijkheid om van het aanbod te proeven

Geef de mogelijkheid om eens te proberen, zonder vast engagement. Organiseer een opendeurdag, gratis meespeeldag of breng-een-vriendje-mee-dag. Toon op zo’n momenten de werking zoals ze altijd is en maak er geen speciaal evenement met veel extraatjes van. Als je met lidmaatschap werkt, kan je er ook een regel van maken dat je pas vanaf de derde deelname lid moet worden.

Brugfiguren

Laagdrempeligheid heeft veel te maken met vertrouwen, met persoonlijk contact en met verbinding. Mensen in armoede zullen meer openstaan om kennis te maken als een vertrouwd persoon jullie werking aan hen voorstelt. Leg daarom contacten met mogelijke brugfiguren. Die vind je bij een vereniging waar armen het woord nemen, welzijnsorganisaties (jeugdwelzijnswerk, buurtopbouwwerk, straathoekwerk, OCMW,...), een federatie etnisch-culturele minderheden,…

Daarnaast zijn er enkele stedelijke projecten die werken met vrijwillige brugfiguren:

  • Zomerschool: de Zomerschool is een leerrijk project voor anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 12 jaar. Het project bestaat uit een taal- en talentenweek waarin je spelenderwijs Nederlands kan leren en leuke activiteiten die je in Genk kan doen, ontdekken. Na deze week gaat een Zomerschoolcoach samen met hen op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding in Genk.
  • Talentcoaches: het project Talentcoaches richt zich tot gezinnen met vijfjarige kleuters die binnenkort de overstap maken naar het eerste leerjaar. Samen met een vrijwillige coach gaan de kleuters en hun gezinnen op zoek naar een leuke vrijetijdsinvulling.

Ken je kinderen die gebaat zijn met deze projecten of ken je Genkenaren die geknipt zijn om als vrijwilliger in deze projecten te stappen? Aarzel niet om met de coördinatoren contact op te nemen!