Blokbar

Tijdens de blokperiodes zorgt Jeugd Genk voor een rustige plek waar Genkse studenten die hier nood aan hebben terecht kunnen om te studeren.

De Blokbar is een studieruimte waar we alles voorzien om aangenaam te kunnen studeren: gratis wifi, voldoende stroompunten en gratis water. Studenten kunnen hier in alle rust samen studeren.

Studeren in de Blokbar is geheel gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Vandaar dat we de mogelijkheid bieden om te reserveren.

Ook de stedelijke bibliotheek biedt stille studieruimtes aan waar je, na reservatie, terecht kan om te gaan studeren. Meer info vind je op de website van Bibliotheek Genk.

Blokbar 2022 - 2023

Ook dit schooljaar zal je weer terecht kunnen in een Blokbar van Jeugd Genk. Check hieronder voor elke examenperiode de praktische info:

Eindexamen (mei - juni)

De Blokbar voor het eindexamen zal doorgaan van zaterdag 20 mei tot en met zondag 25 juni 2023. De Blokbar is dagelijks geopend van 8u30 tot 21u30 op één van onderstaande locaties.

De Blokbar zal afwisselend doorgaan op twee locaties:

 • Zaal 't Centrum, Portavida
  Welzijnscampus 11
  3600 Genk
 • Cegeka Arena
  Stadionplein 4
  3600 Genk

Door te kiezen voor twee locaties, kunnen we ervoor zorgen dat er elke dag rustige plek beschikbaar is om te studeren en dat er geen sluitingsdagen zijn.

De Blokbar zal geopend zijn op volgende dagen:

 • 20 mei t.e.m. 23 mei - zaal 't Centrum te Portavida
 • 24 mei t.e.m. 31 mei - Cegeka Arena
 • 1 juni t.e.m. 7 juni - zaal 't Centrum te Portavida
 • 8 juni t.e.m. 25 juni - Cegeka Arena

Reserveren voor de blokbar is noodzakelijk. De reservaties openen steeds op woensdag voor de week nadien.

Reserveer je studieplek

Tweede zit

Voor de tweede zit organiseren we ook in de zomer een Blokbar van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 8 september 2023. Je kan er dagelijks terecht om te blokken van 8u30 tot 21u30.

Deze Blokbar zal doorgaan in het Kuurpunt (Kuurstraat 8, 3600 Genk).