Grabbel & Co

De inschrijvingen voor de zomervakantie bij Grabbel & Co starten op maandag 13 mei 2024 om 19u voor Genkenaren. Vanaf woensdag 15 mei om 19u kan iedereen inschrijven.

Grabbel & Co is het vakantie aanbod voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Onze vrijwillige animatoren werken volgens een weekthema met bijpassende activiteiten uit. Dat kan gaan van knutselen tot koken, sporten en meer. Soms nemen we de kinderen mee op uitstap.

Bij Grabbel & Co zijn alle kinderen welkom om hun talenten te ontplooien maar vooral de tijd van hun leven te beleven.

Praktische informatie

  • Van 13u30 tot 17u00*
  • Kostprijs: € 2,5 (€ 1,25 voor personen met VT-statuut)**
  • Drankje en vieruurtje inbegrepen.
  • Eénmaal per jaar betaal je € 4,00 lidgeld. Dit dekt de verzekering voor je kind en de administratieve verwerking van je gegevens.

Je kan iedere dag apart inschrijven, een volledige week aanwezig zijn is niet verplicht.

* Wanneer we op uitstap gaan is dat een hele dag.
** De prijs van een uitstap ligt iets hoger dan die van een gewone speelpleindag. Het bedrag wordt steeds vermeld bij de inschrijving.

Leeftijdsgroepen

Bij Grabbel & Co hebben we 4 leeftijdsgroepen:

- Guppies (4 tot 5 jaar of geboortejaar 2019-2020)
- Biebels (6 tot 7 jaar of geboortejaar in 2017-2018)
- Gekko’s (8 tot 9 jaar of geboortejaar in 2015-2016)
- 10’s (10 tot 12 jaar of geboortejaar 2012-2014)

Inschrijven

Zomervakantie:

  • Inwoners Genk: maandag 13 mei 2024 om 19 uur
  • Inwoners buiten Genk: woensdag 15 mei 2024 om 19 uur (zolang er plaatsen beschikbaar zijn).

Om zeker te zijn dat je kind kan deelnemen aan de activiteiten dien je je op voorhand in te schrijven. Inschrijven kan via onderstaande knop. Vind je online inschrijven moeilijk? Kom gerust even langs in Jeugdcentrum Rondpunt 26 tijdens de openingsuren.

Via mail of telefoon reserveren kan niet.

Inschrijven

In sommige gevallen kan je recht hebben op een korting of een tussenkomst van de mutualiteit. Ontdek de verschillende mogelijkheden onder "Lees ook" op deze pagina. 

LET OP: als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, moet je dit melden voordat je je inschrijving uitvoert. Dit kan via jeugd@genk.be of aan de balie van het jeugdcentrum.


Opvang nodig voor of na de activiteit?

Jeugd Genk organiseert geen opvang in de voormiddag. Samen met buitenschoolse kinderopvang de Apenstaart voorzien we een dagvullend aanbod voor je kind.

In de buitenschoolse kinderopvang van Genk-Centrum (Jaarbeurslaan 11) kan je je kind inschrijven als je nood hebt aan opvang vóór en na de activiteiten van Grabbel & Co, als je kind in de regio van de opvang woont of eerder als eens naar de opvang van de Apenstaart geweest is.

Opgelet! Indien je kind nog nooit naar de opvang geweest is, is het een voorwaarde dat je in de regio van de opvang woont. Kinderen van buiten Genk komen hiervoor dus niet in aanmerking. 
Het is belangrijk dat je je kind éérst inschrijft bij Grabbel & Co en pas nadien kan je inschrijven bij de kinderopvang.

Onze animatoren halen de kinderen bij de opvang op. Na de activiteit brengen ze, indien gewenst, de kinderen terug. Als je gebruik wil maken van de opvang, moet je eerst contact opnemen met de Apenstaart. Dat kan via de.apenstaart@telenet.be.

Meer info over BKO Genk-Centrum, georganiseerd door de Apenstaart, vind je via https://www.genk.be/buitenschoolse-kinderopvang-in-genk-centrum.