Op weg naar de campus of je kot

Met de fiets

Fietsnet

Maak kennis met het Genkse Fietsnet. Een uniek fietsplan dat met kleuren de verschillende wijken met elkaar verbindt. Een primeur in België.

Hoe je in Genk van punt A naar B geraakt per fiets, dat zit niet (genoeg) in onze hoofden. En daar willen we iets aan doen. We maakten een plan dat je kan lezen als een metrokaart. Met zeven zichtbare fietsroutes die je in geen tijd naar alle hoekjes van Genk brengen. Deze kleuren vind je niet alleen terug op dit plan, maar ook met gekleurde pijlen op de fietsroutes zelf. Makkelijker kan niet!

Naast de eigenlijke kaart en de bewegwijzering op de fietspaden ontwikkelde stad Genk ook een digitale routeplanner. Deze geeft niet alleen aan hoeveel kilometer je traject van A tot B telt, maar ook wat de reistijd is met een gewone fiets en met een e-fiets. Digitaal kan je ook kiezen voor een route via het knooppuntennetwerk of voor de snelste route.

Stippel jouw ideale route uit op fietsnet!

Fietsroutenetwerk

Langs rustige fietspaadjes in het groen naar de campus? Dat kan! Genk heeft een groene gordel én 30 km aan fietspaden in het fietsroutenetwerk. Via www.naviki.org kan je je dagelijkse schoolroute makkelijk plannen!

Fietspunt

In Genk zijn er twee fietspunten: een aan het station in Genk en een op Campus Portavida (sinds april 2019).

In Fietspunt Genk (Europalaan 45, Genk) kan je kleine herstellingen laten uitvoeren, een fiets huren, een tweedehands fiets kopen en je fiets bewaakt parkeren. In Fietspunt Portavida (Welzijnscampus 11, 3600 Genk) kan je enkel kleine herstellingen laten uitvoeren.

Studentenfietsen: Studeer jij aan UCLL of LUCA in Genk? Dan kan je een degelijke én betaalbare tweedehands fiets bij fietspunt kopen vanaf € 25. Je ontvangt ook een gratis slot t.w.v. € 30. Meer info: klik hier

Meer informatie over Fietspunt en alle mogelijkheden vind je via deze pagina.

Met het openbaar vervoer

Bus:

De lokale informatie over De Lijn in Genk vind je hier.

Via deze website kan je zelf je route plannen en bekijken bij welke halte je moet opstappen om op je bestemming te geraken. 

Abonnementen:

De Campuspas is het ideale vervoerbewijs voor studenten. Voor slechts 20 euro reis je het hele jaar naar alle plaatsen die belangrijk voor jou zijn: van je kot naar het station en van je sportclub naar de les.
 
Je Campuspas is 1 academiejaar geldig van 15 september tot en met 14 september, en dat zowel tijdens de week en het weekend als tijdens de zomervakantie.
 
Je Campuspas is geldig in Genk centrum, maar ook in delen van Diepenbeek, Waterschei, Winterslag en Lutselus. Kijk zeker naar het overzicht van de haltes.
 

Verplaats je je dagelijks of vaak met de bus en is dat ook buiten de zone van een campuspas? Dan ben je beter af met een Buzzy Pazz of Omnipas. Stad Genk neemt een deel van de kosten op zich via het derdebetalerssyteem:

  • 25% korting op een Buzzy Pazz (tot en met 24 jaar)
  • 25% korting op de Omnipas (25 tot en met 64 jaar)

De korting wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs. Bij aankoop van het abonnement dien je aan te geven dat je inwoner van Genk bent.

Trein:

In Genk zijn er twee treinstations namelijk Genk en Bokrijk. Vanuit beide stations kan je een rechtstreekse trein nemen naar o.a. Kiewit, Hasselt, Alken, Sint-Truiden, Landen, Tienen, Leuven, Brussel, Gent, Aalter, Brugge en Blankenberge. In het weekend en op de weekdagen is er elk uur een trein

De treinregeling en een treinreis plannen kan je hier.