Streetfest

Elk jaar in april/mei organiseren we Streetfest. Dit skate event voor kinderen en jongeren vindt plaats op het skatepark aan het SportinGenk park en richt zich zowel op beginnende als meer ervaren skaters.

Streetfest 2023

Op zondag 23 april hebben we het nieuwe skateseizoen ingeluid op het skatepark aan het SportInGenk park met een skateboardwedstrijd gehost door KPM skate!

Onder een stralend zonnetje konden groot en klein genieten van de fantastische tricks van ervaren en minder ervaren skaters. In de voormiddag was er met 'Start to Skate' bovendien de mogelijkheid voor iedereen om een keer op een skateboard te staan en tips te krijgen van echte pro's!

Na de diverse onderdelen van de wedstrijd, werden er heel wat prijzen uitgereikt voor de verschillende categorieën. Maar liefst 13 deelnemers mochten plaats nemen op het podium en een mooie prijs in ontvangst nemen.

Wij gaan achter de schermen alvast aan de slag voor de editie van 2024. Wordt vervolgd!

Start 2 skate

Nog nooit op een skateboard gestaan, maar altijd al eens zin gehad om het te proberen? Jeugd Genk organiseert samen met SportinGenk regelmatig 'Start 2 Skate' waar echte pro's klaarstaan om je tips te geven en tricks te leren.

Wil je gewoon even op gang geholpen worden en daarna zelf aan de slag gaan? Tijdens diverse evenementen zoals Buitenspeeldag, Streetfest en Kindercité zijn er gratis workshops te vinden om vrijblijvend te proberen!

Heb je toch liever de mogelijkheid om steeds verder te gaan en wil je hulp om je niveau wat hoger te tillen? Dan kan je bij SportinGenk terecht voor skateboardlessen en -kampen.

De nieuwe reeks lessen zal starten op dinsdag 19 september. Inschrijven kan vanaf maandag 8 september. Klik hieronder voor meer informatie:

Meer info!