Jonge TECHtalenten getuigen

Deze jonge 'TECHtalenten in spe' vertellen graag wat ze zo leuk vinden aan de Technologiebende.

Chahida El Hadaddi

  • 10 jaar
  • nam deel aan een workshop Robots Artec.

“Ik was onmiddellijk heel enthousiast en nieuwsgierig toen ik hoorde over de workshop 'robots bouwen en programmeren' met de Technologiebende. Ik kende de T2-campus nog niet maar ben blij dat ik deze leuke campus nu wél ken! De kleuren van het lokaal van de Technologiebende zijn leuk en er is veel plaats om vanalles uit te testen. Ik ben trots op mezelf omdat ik nu weet dat ik een robot kan programmeren. Ik droom ervan om een mensenrobot te maken en om deze te leren stappen, dansen en voetballen. Later wil ik dierenarts, dokter of juffrouw worden. Ik denk dat het belangrijk is om iets van technologie te kennen als ik één van deze jobs wil doen.

Soumaya Izaoui

  • 10 jaar
  • nam deel aan een workshops Robots Artec.

“Mijn vriendin Chahida had met verteld over de Technologiebende en het leek me wel leuk om een keertje mee te doen. Ik ben altijd nieuwsgierig en daarom wou ik dit ook wel eens leren kennen. Ik wist al een klein beetje van programmeren omdat ik dit op school geleerd heb en soms ook thuis doe. Ik wil later kinderpsychiater worden omdat ik kinderen wil helpen. Ik denk dat het ook in die job belangrijk is dat ik goed met de computer kan werken. Ik vind de T2-campus heel mooi! Zoveel ramen, ongelooflijk! Ik vraag me eigenlijk af hoe ze dat gedaan hebben, alle ramen in dit gebouw plaatsen.”

Cedric Missotten

  • 9 jaar
  • heeft al heel wat ervaring bij de Technologiebende. Hij nam al deel aan een Laboclub, een astronautenkamp en aan een sessie van CoderDojo.

“Ik heb al veel geleerd bij de Technologiebende: ik kan nu mijn eigen game maken, programmeren en ik weet van nu mezelf dat ik op school meer wil leren over technologie en wetenschap. Het leukste wat ik tot nu gedaan bij de Technologiebende, is een eigen vulkaan maken!”

Ilyas Moujdy

  • 11 jaar
  • nam deel aan een workshop Robots bouwen

“Ik ben een voetballer en daar spendeer ik het meeste van mijn vrije tijd aan. De handen uit de mouwen steken vind ik ook leuk en daarom is robots bouwen echt iets voor mij! Een volgende keer wil ik graag bouwen in Minecraft. Of een zelf een game maken, dat lijkt me ook cool!"