Jonge TECHtalenten getuigen

Deze jonge 'TECHtalenten in spe' vertellen graag wat ze zo leuk vinden aan de Technologiebende.

Lowie (8) & Sami (7)

 • LEGO Robotkamp JUNIOR

"We leren nu programmeren met Osmo Awbie. We gebruiken een iPad en moeten blokjes onder het spiegeltje houden zodat dit mannetje kan stappen, klappen, springen en nog veel meer! We hebben gisteren ook robots gebouwd met LEGO. Met de computer konden we die laten bewegen. Dat is handig voor later, want we willen later games ontwerpen of garagist worden voor Tesla."

Praneeth (6)

 • LEGO Robotkamp JUNIOR

"Ik ben aan het coderen op de computer en zo laat ik mijn zelfgebouwde windmolen bewegen. Straks mogen we zelf kiezen wat we bouwen en programmeren, maar ik weet nog niet wat ik wil. Dit is echt leuk!"

Jesse (5) en Laurens (5)

 • LEGO Robotkamp JUNIOR

"Wij zijn beste vrienden en we hebben een graver gebouwd die ook kan rijden. Door te programmeren met de computer, kunnen we die graver alles laten doen. Goud zoeken en opgraven of snoep uit een kast halen. Eerst was het moeilijk om alles te bouwen en te programmeren, maar nu gaat het goed. We hebben dat allemaal geleerd."

Anna (10), Mats (10), Door (8), Daan (10), Tijn (10) en Nathan (9)

 • STEM-IT kamp CLUB

"Maandagochtend kwamen we aan en hebben we uitleg gekregen over deze LEGO. We moesten een stappenplan volgen zodat we de techniek konden leren. Daarna mochten we zelf kiezen wat we bouwden en wij hebben gekozen voor een pretpark. We maakten allemaal een attractie. We hebben theekopjes, de toren van Pisa, een dansende robot en nog veel meer. Allemaal zelf gebouwd en geprogrammeerd om te bewegen."

"Sommigen van ons hebben hier al kampen gedaan, maar voor de meesten is dit het eerste kamp. We komen er zeker nog meer doen! Je leert hier super veel bij en het is allemaal heel plezant. Kom zeker meedoen!"

Lenne (11), Niels (11) en Baran (11)

 • Escape Room: achter de schermen

"Wij zijn hier als vrienden samen naartoe gekomen. De eerste dag hebben we zelf een escape room gedaan. Er waren allemaal QR-codes die we moesten gebruiken enzo en het is ons gelukt om te ontsnappen!"

"Nu moeten we in groepjes allemaal zelf een deeltje van een escape room uitwerken. We mogen dat op allerlei manieren doen, maar we moeten er een onderdeel met een Micro:Bit in verwerken. Dat is een klein plaatje dat je kan programmeren via een app. Je kan liedjes maken, elkaar berichten sturen en nog echt heel veel andere dingen. Je kan er zelfs voor zorgen dat er bijvoorbeeld een ventilator begint te draaien als het ergens 22 graden wordt. We hadden allemaal nog nooit met zo’n Micro:Bit gewerkt, maar we kunnen er nu al van alles mee. Ook iets cools voor in ons stukje van de escape room. Ook heel tof: we krijgen elk onze Micro:Bit mee naar huis!"

Sien (11), Nore (10) en Lena (10)

 • Escape Room: achter de schermen

“Wij zijn nu met de Micro:Bit berichten naar elkaar aan het sturen. Voor ons stukje escape room hebben we ook al een goed idee. Het was niet per se onze bedoeling om echt een STEM-kamp te doen, we komen echt voor de escape rooms. Maar dit is wel heel leuk! Het is wel nadenken, maar ook ontspannend en je leert veel nieuwe vrienden kennen. We zitten hier trouwens in een mooie ruimte, ideaal voor een escape room. Kom, we maken een foto in de botsauto!"

Thomas (11)

 • Escape Room: achter de schermen

“Ik heb van het kamp gehoord via een boekje dat we op school kregen. Ik heb al een paar keer een escape room gedaan en dat was heel fijn. We maken allemaal een stukje escaperoom met een Micro:Bit in verwerkt en op de laatste dag doen we die zelfgemaakte escape room samen. We kunnen thuis ook programmeren, want we krijgen de Micro:Bit mee naar huis samen met kabeltjes voor de computer. Ik heb er gisterenavond dan ook thuis nog aan gewerkt om het extra goed te maken. Ik wil tegen iedereen zeggen: doe dit kamp zeker ook een keer. Je leert heel veel bij over technische dingen, maar je bent ook creatief bezig in een team."

Bo (11) & Michelle (11)

 • TECH skills - Knappe Koppen

"Het is de eerste keer dat we meedoen met de Technologiebende. We vinden het hier ontzettend leuk. We leren programmeren, wat ons later zeker kan verder helpen in onze carrière. Ook met LEGO leren we robots in elkaar steken."

Michelle wil graag binnenhuis stylist worden. "We leren hoe je met domotica moet werken en dat vind ik echt superfijn. Wij komen zeker terug!"

Efe (10)

 • STEM als hobby

"Ik vond het superfijn om mee te doen aan STEM als hobby. Ik heb veel bijgeleerd en veel mogen maken. Zo heb ik onder andere een dievenalarm en een drilboor gemaakt. We hebben zelfs een kruisboog ontworpen! Maar het leukste van al vond ik nog de windmolens, omdat we daar lang mee bezig zijn geweest. Ik wil ook graag de papieren auto maken waar je in kan rijden. Als ik Bluetooth heb, dan kan ik die maken!"

Aya (8) & Marwa (8)

 • STEM als hobby

"We hebben van alles mogen maken! Zoals een windmolen en een inbraakalarm. Dit vonden we erg leuk. We zouden ook nog graag een drone maken, want dat lijkt ons heel cool. We willen veel leren bij de Technologiebende!"

Chahida (10)

 • Robots Artec

“Ik was onmiddellijk heel enthousiast en nieuwsgierig toen ik hoorde over de workshop 'robots bouwen en programmeren' met de Technologiebende. Ik kende de T2-campus nog niet maar ben blij dat ik deze leuke campus nu wél ken! De kleuren van het lokaal van de Technologiebende zijn leuk en er is veel plaats om vanalles uit te testen. Ik ben trots op mezelf omdat ik nu weet dat ik een robot kan programmeren. Ik droom ervan om een mensenrobot te maken en om deze te leren stappen, dansen en voetballen. Later wil ik dierenarts, dokter of juffrouw worden. Ik denk dat het belangrijk is om iets van technologie te kennen als ik één van deze jobs wil doen."

Soumaya (10)

 • Robots Artec

“Mijn vriendin Chahida had met verteld over de Technologiebende en het leek me wel leuk om een keertje mee te doen. Ik ben altijd nieuwsgierig en daarom wou ik dit ook wel eens leren kennen. Ik wist al een klein beetje van programmeren omdat ik dit op school geleerd heb en soms ook thuis doe. Ik wil later kinderpsychiater worden omdat ik kinderen wil helpen. Ik denk dat het ook in die job belangrijk is dat ik goed met de computer kan werken. Ik vind de T2-campus heel mooi! Zoveel ramen, ongelooflijk! Ik vraag me eigenlijk af hoe ze dat gedaan hebben, alle ramen in dit gebouw plaatsen.”

Cedric (9)

 • Al heel wat ervaring bij de Technologiebende. Hij nam al deel aan een Laboclub, een astronautenkamp en aan een sessie van CoderDojo.

“Ik heb al veel geleerd bij de Technologiebende: ik kan nu mijn eigen game maken, programmeren en ik weet van nu mezelf dat ik op school meer wil leren over technologie en wetenschap. Het leukste wat ik tot nu gedaan bij de Technologiebende, is een eigen vulkaan maken!”

Ilyas Moujdy (11)

 • Robots bouwen

“Ik ben een voetballer en daar spendeer ik het meeste van mijn vrije tijd aan. De handen uit de mouwen steken vind ik ook leuk en daarom is robots bouwen echt iets voor mij! Een volgende keer wil ik graag bouwen in Minecraft. Of een zelf een game maken, dat lijkt me ook cool!"