Technologiebende

Inschrijvingen voorjaar 2021 starten op:
- 15 januari (workshops na school en weekend en krokusvakantie)
- 5 maart (paasvakantie)

Dankzij de versoepelingen kunnen de workshops van Technologiebende doorgaan zoals gepland. Dit zeker tot en met de krokusvakantie. We houden de maatregelen voor jou in de gaten.

Voor kinderen en jongeren tussen 5 en 16 jaar

De Technologiebende is een unieke, Genkse bende die workshops rond technologie en wetenschap aanbiedt aan kinderen en jongeren tussen 5 en 16 jaar.

Jonge, leergierige en vooral nieuwsgierige stadsgenoten kunnen in hun vrije tijd in ontdekkingsworkshops op zoek gaan naar hun STEMtalent en dit verder ontwikkelen. Leren programmeren, drones besturen, bouwen in Minecraft, influencen met social media, … zijn enkele voorbeelden uit het ruime aanbod aan workshops.

WAAROM de Technologiebende? 

  • Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving.
  • Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bedrijven blijven op zoek naar mannen én vrouwen met de juiste technologische en wetenschappelijke vaardigheden.
  • Technologie is leuk voor iedereen! Meisjes denken nog te vaak dat wetenschap en technologie alleen iets voor jongens is maar zowel meisjes als jongens hebben talenten hebben op dit vlak! De Technologiebende wil bijdragen aan dit besef.
  • Het onderwijs stimuleert en inspireert kinderen en jongeren rond technologie en wetenschap tijdens de uren STEM. Stad Genk wil kinderen en jongeren van jongs af aan de kans geven om ook buiten de school(m)uren de wondere wereld van technologie en wetenschap te ontdekken en om digitale skills te ontwikkelen.

Jeugd Genk werkt voor de workshops van de Technologiebende samen met UHasselt, hogescholen en STEM-academies: UCLL en PXL, Cosmodrome in Kattevennen, CoderDojo, Codefever, Villa Basta, Educathor. Enthousiaste docenten, studenten en vrijwilligers met een passie voor technologie en wetenschap begeleiden de workshops.

Technologiebende: Do It Yourself

Corona heeft er zwaar ingehakt. Omdat we zien dat er jongeren bezig zijn met technologie en omdat er veel workshops noodgedwongen werden afgelast, hebben we een alternatief uitgewerkt. Met het Technologiebende: Do It Yourself-pakket willen we de kinderen die een workshop hebben gemist toch de kans geven om hun STEM-talenten te blijven ontwikkelen.

Een DIY-pakket kost € 20,00 en omvat het volgende:

  • Twee bouwpakketten: bouw een insectenhotel en een zaklamp.
  • Twee online tools om te leren programmeren: DIY Scratch en DIY Floorplanner.

Bij dit pakket horen ook nog vier inbelsessies. Op verschillende momenten zijn leerkrachten beschikbaar om de vragen van de kinderen te beantwoorden.

Het pakket gaat van start op 17 december en duurt tot eind januari. Let op: aanbod is beperkt en op is op!

Hoe schaf ik een pakket aan? Je vindt deze op https://genk.kwandoo.com.

Je kan je pakket nadien afhalen in Jeugdcentrum Rondpunt 26 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

Contact

Technologiebende

Adres
Europalaan 26, 3600Genk
tel.
089 65 42 65
E-mail
technologiebende@genk.be