Technologiebende

De inschrijvingen voor het naschools aanbod en de krokusvakantie starten maandag 10/01 vanaf 19u00 voor Genkenaren en woensdag 12/01 vanaf 09u voor iedereen. Woensdag 2/02 start het naschools aanbod.

Voor kinderen en jongeren tussen 5 en 16 jaar

De Technologiebende is een unieke, Genkse bende die workshops rond technologie en wetenschap aanbiedt aan kinderen en jongeren tussen 5 en 16 jaar.

Jonge, leergierige en vooral nieuwsgierige stadsgenoten kunnen in hun vrije tijd in ontdekkingsworkshops op zoek gaan naar hun STEMtalent en dit verder ontwikkelen. Leren programmeren, drones besturen, bouwen in Minecraft, influencen met social media, … zijn enkele voorbeelden uit het ruime aanbod aan workshops.

WAAROM de Technologiebende? 

  • Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving.
  • Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bedrijven blijven op zoek naar mannen én vrouwen met de juiste technologische en wetenschappelijke vaardigheden.
  • Technologie is leuk voor iedereen! Meisjes denken nog te vaak dat wetenschap en technologie alleen iets voor jongens is maar zowel meisjes als jongens hebben talenten hebben op dit vlak! De Technologiebende wil bijdragen aan dit besef.
  • Het onderwijs stimuleert en inspireert kinderen en jongeren rond technologie en wetenschap tijdens de uren STEM. Stad Genk wil kinderen en jongeren van jongs af aan de kans geven om ook buiten de school(m)uren de wondere wereld van technologie en wetenschap te ontdekken en om digitale skills te ontwikkelen.

Jeugd Genk werkt voor de workshops van de Technologiebende samen met UHasselt, hogescholen en STEM-academies: UCLL en PXL, Cosmodrome in Kattevennen, CoderDojo, Codefever, Villa Basta, Educathor. Enthousiaste docenten, studenten en vrijwilligers met een passie voor technologie en wetenschap begeleiden de workshops.

Contact

Technologiebende

Adres
Europalaan 26, 3600Genk
tel.
089 65 42 65
E-mail
technologiebende@genk.be