Jeugdraad

Wat is de Jeugdraad?

De stedelijke Jeugdraad is het officiële adviesorgaan voor de Genkse jeugd. Heb jij iets te vertellen of zit je met vragen over het Genkse jeugdbeleid? Dan is de Jeugdraad dé plaats waar je het kwijt kan! Ze geeft een stem aan individuele jongeren én jeugdverenigingen.

Wat doen ze?

De Jeugdraad geeft adviezen aan het Genkse stadsbestuur over allerlei onderwerpen die te maken hebben met Genkse kinderen, tieners en jongeren. Dat kan gaan van jeugdbeleid, fuifruimte voor jongeren in Genk tot de verdeling van de stedelijke subsidies aan de jeugdwerkingen.

Daarnaast organiseert de Jeugdraad ook jaarlijks Jongstuimig, een grote speelnamiddag buiten aan het Cosmogolemplein bij Rondpunt 26 en bieden ze een gratis ontbijt aan voor vrijwilligers van jeugdverenigingen tijdens de Dag van de Jeugdbeweging.

Wil je zelf aansluiten bij de Jeugdraad? Stuur ons dan zeker een mailtje of bel ons even op. We maken graag een afspraak om je te leren kennen! Je hoeft daarvoor zelf niet aangesloten te zijn bij een jeugdvereniging.